Polityka prywatności

Administratorem danych osobowych jest Paulina Matysiak, posłanka na Sejm RP IX kadencji, ul. Narutowicza 20, 99-300 Kutno, email: biuro@paulinamatysiak.pl, telefon: +48 723 007 070.

JAKIE DANE OSOBOWE SĄ PRZETWARZANE

Kontaktując się ze mną osobiście lub przez moje biuro poselskie wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych, które dobrowolnie mi przekazujesz m. in. imię i nazwisko, adres email, numer telefonu, adres korespondencyjny lub inne dane, które dobrowolnie podajesz. 

CEL PRZETWARZANIA

Twoje dane osobowe są przetwarzane w celu utrzymania kontaktu, udzielenia Ci odpowiedzi lub pomocy w sprawie, którą zgłaszasz. Twoje dane nie będą przetwarzane w innym celu niż ten, w jakim je przekazujesz, chyba że co innego będzie wynikać z przepisów powszechnie obowiązującego prawa lub będzie realizacją obowiązku prawnego nałożonego w drodze decyzji uprawnionego organu. 

PODSTAWA PRZETWARZANIA

Przetwarzanie odbywa się na podstawie Twojej zgody i będzie trwało aż do jej wycofania. Możesz wycofać zgodę na przetwarzanie w dowolnym momencie bez wpływu na legalność przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. 

W wyjątkowych przypadkach określonych przez powszechnie obowiązujące prawo przetwarzanie danych może odbywać się na podstawie przepisu lub obowiązku prawnego.

ODBIORCY DANYCH OSOBOWYCH

Twoje dane osobowe mogą być przekazane do przetwarzania moim współpracowniczkom i współpracownikom, a jeśli wyrazisz na to zgodę to organom publicznym i innym podmiotom, z którymi będę rozwiązywać sprawy w Twoim imieniu. Dane mogą być także powierzone do przetwarzania podmiotom, które świadczą na moją rzecz usługi wspierające np. obsługę skrzynki mailowej, strony internetowej czy usługi przechowywania danych w sieci. 

W każdym przypadku powierzenia danych osobom i podmiotom trzecim będzie się to odbywać na podstawie upoważnienia lub umowy powierzenia przetwarzania zapewniających bezpieczeństwo Twoich danych i poufność ze strony osób, którym dane zostaną powierzone. 

OSADZONE TREŚCI Z INNYCH STRON INTERNETOWYCH

Artykuły na tej stronie mogą zawierać treści osadzone (np. filmy, obrazy, artykuły itp.) pochodzące z innych stron internetowych. Osadzone treści z innej strony internetowej zachowują się dokładnie tak samo, jak w przypadku odwiedzenia strony źródłowej. Strony te mogą gromadzić dane o Tobie, wykorzystywać pliki cookie, osadzać dodatkowe śledzenie podmiotów trzecich i monitorować Twoją interakcję z tymi treściami, jeśli masz konto i jesteś zalogowana/y na tamtej stronie. Takie strony internetowe działają niezależnie od mojej strony i nie są w żaden sposób nadzorowane przeze mnie. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności, z którymi zalecam się zapoznać.

NEWSLETTER

Możesz podać swój adres emailowy w celu otrzymywania ode mnie newslettera na Twoją skrzynkę pocztową. Przetwarzanie danych odbywa się na podstawie Twojej dobrowolnej zgody i jest niezbędne do wysyłania Ci informacji. Zgodę możesz wycofać w każdym czasie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. 

POLITYKA COOKIES

Pliki cookies to małe fragmenty tekstu, które strona wysyła do przeglądarki i który przeglądarka wysyła z powrotem przy następnych wejściach na witrynę. Obsługa plików cookies nie jest wymagana do prawidłowego działania strony. Strona ustawia pliki cookies wyłącznie w celach analizy statystycznej, korzystając w tym celu z usługi Google Analytics.

Używane pliki cookies nie umożliwiają identyfikacji Użytkowników odwiedzających stronę i nie są w nich zapisywane żadne informacje, które mogłyby taką identyfikację umożliwić.

W ramach ustawień plików cookies w Twojej przeglądarce możesz samodzielnie zdecydować, czy wyrażasz zgodę na korzystanie z Google Analytics.

PORTALE SPOŁECZNOŚCIOWE

Prowadzę profile na portalach społecznościowych:

w celu kontaktowania się z ich użytkownikami oraz przedstawiania na tych portalach informacji o mojej działalności publicznej, moich poglądów i opinii, co stanowi prawnie uzasadniony interes polegający na umożliwieniu kontaktowania się z użytkownikami portali, promocji własnej działalności i informowania o niej. Mogę przetwarzać Twoje dane osobowe gdy odwiedzasz mój profil lub wchodzisz ze mną w interakcje (polubienia, komentarze, przesyłane wiadomości). Dane osobowe będę przetwarzać do czasu zgłoszenia sprzeciwu na dalsze ich przetwarzanie poprzez kliknięcie „nie lubię”, cofnięcie polubienia wpisu lub usunięcie komentarza do wpisu, chyba że usunięcie takich danych naruszałoby prawo innych osób do korzystania z wolności wypowiedzi lub prawa do informacji, co będzie miało miejsce w szczególności gdy jesteś osobą publiczną lub publicznie wypowiadającą się w tematach politycznych czy społecznych.

Portale społecznościowe mają własne polityki prywatności, regulaminy i zasady przetwarzania danych, które wiążą ich użytkowników i do których przestrzegania jestem zobowiązania. Jeśli jesteś użytkownikiem takiego portalu przetwarzanie Twoich danych osobowych także podlega takim regulaminom i politykom i możesz korzystać z przysługujących Tobie w ich ramach uprawnień.

TWOJE PRAWA

W związku z przetwarzaniem Twoich danych masz następujące prawa: 

  • prawo do żądania dostępu do swoich danych, 
  • ich sprostowania, 
  • usunięcia 
  • ograniczenia przetwarzania, 
  • prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania 
  • prawo do przenoszenia danych (jeśli dotyczy)
  • prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w określonym celu
  • prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych 

Jeśli chcesz skorzystać ze swoich praw napisz do mnie na adres: biuro@paulinamatysiak.pl